Nomoi
Nomoi, kirkkolaki. Lain kokosi Dikaios II.
Määrittelee synnit ja vähäisemmät rikkeet Kosmokratoria ja kirkkoa vastaan. Määrittelee myös synneistä ja rikkeistä saatavat rangaistukset.
Nomoi Sisältää noin 100 kohtaa 30 sivulla ja selityksien kanssa Nomoi sisältää noin 120 sivua.
Synnit, vakavat
- Aviorikos
- Kerettiläisyys
- Murha
- Orjuus
- Vääräuskoisuus
Vakavista synneistä kirkko tuomitsee ankarimmalla mahdollisella rangaistuksella, kirkonkirouksella (anateema). Kirkonkirous voi olla määräaikainen tai pysyvä. Joissakin tapauksissa synti on mahdollista sovittaa suorittamalla kirkon määrittämä vaativa tehtävä.
Synnit, vähäisemmät
- Ahneus
- Kateus
- Pelkuruus
- Tottelemattomuus
- Ylpeys
- Valehtelu
- Varkaus
- Väkivalta
Vähäisemmistä synneistä kirkko tuomitsee syntisen sovitustekoihin. Sovitusteot vaihtelevat synnin vakavuuden ja toistuvuuden mukaan ylimääräisistä rukouksista pyhiinvaelluksen kautta kirkolliseen palvelukseen määräajaksi.
Kirkon sakramentit
- Ruumiin voitelu: ruumis on siunattava pian kuoleman jälkeen, tai hänen sielunsa ei pääse lepoon ja ruumis nousee epäkuolleena seuraavana uutena kuuna.
- Papiksi siunaaminen: piispa voi siunata henkilön, jolloin hänestä tulee pappi.
- Avioliitto: miehen ja naisen suhde on pyhitettävä, jotta dynastia voi jatkua. Avioliiton ulkopuolella syntyneet lapset eivät kuulu dynastiaan, eikä heillä ole lohikäärmemerkkiä.
- Nimeäminen: vastasyntyneelle annetaan papin toimesta nimi ja hänet otetaan osaksi seurakuntaa. Vain nimetty henkilö voi päästä osaksi Kosmokratorin armoa.
- Ehtoollinen: uskovaisen on käytävä säännöllisesti temppelissä ja pyydettävä Kosmokratorin siunausta.
- Uhraaminen: uskovaisen on luovutettava kymmenykset vähempiosaisille. Tyypillisesti tämä tapahtuu ehtoollisen osana järjestettävässä kolehdissa.