Panagiotakis Filinos
Panagiotakis Filinos, "Oppinut", (2917-2961) oli Pantholeion Filinosin poika, Euthalion 'Efiloniosin pojanpoika ja Kallimean kolmas Filinos-dynastian arkon.

Lapsuus ja nuoruus
Sotasankari-isänsä kirjaimellisesti valtavassa varjossa kasvaneella Panagiotakisilla eväät elämään olivat jo huomattavasti mehukkaammat kuin kahdella aikaisemmalla sukupolvella. Kolmen dynastisen vuosikymmenen aikana suvulle oli ehtinyt jo karttua hieman omaisuutta, ja Panagiotaksin koulutukseen pystyttiin panostamaan laadukkaasti. Isästään ja isoisästään poiketen nuorella Panagiotakisilla ei ollut minkäänlaisia suunnitelmia maailman kartoitukseen taistelun kautta, vaan hän oli tyytyväinen elämäänsä Kallimeassa.
Panagiotakis osoitti jo nuorena huomattavaa matemaattista lahjakkuutta, ja suoritti erilaisia, isänsä mielestä mitä kummallisempia mittauksia ympäri Kallimean maaseutuja. Vanhemmat tukivat poikaansa tämän tiedekiinnostuksessa, ja olivat tyytyväisiä, ettei tämä osoittanut mitään mielenkiintoa sodankäyntiä kohtaan. Isä Pantholeion tosin ei ymmärtänyt matemaattisista mitoista mitään, korkeintaan sen kuinka pitkälle hevosella pääsi päivän aikana. Kun nuori Panagiotakis 9-vuotiaana suoritti isälleen mittauksia saadakseen selville tämän kokonaistilavuuden, ilmoitti äiti Sotiria Moungos, ettei mittauksia tarvittaisi, koska tulos olisi kuitenkin "Eniten koko maailmassa." Pantholeion hymyili leveästi pullistaen rintaasti, ja totesi: "Auringonvarmasti!".
Teini-iässä Panagiotakis kasvoi pituutta nopeasti, mikä miellytti suurikokoista isää, mutta ei poika koskaan saavuttanut isänsä huimia mittoja. Äidiltään hän oli perinyt lähes pikimustat lainehtivat hiukset, joista tulikin yksi Filinos-dynastian jäsenten tyypillinen piirre.
Arkon 2940-2961
Pantholeion Filinosin kuoltua v. 2940, oli Panagiotakisin vuoro astua suvun johtoon. Hän oli tuolloin 23-vuotias, ja opiskellut uutterasti, pääosin matematiikkaa ja valtiotieteitä. Hieman ennen isänsä kuolemaa, oli Panagiotakis alkanut kiinnostua myös magiasta, mutta isän poismeno ja dynastisten vastuiden asettuminen Panagiotakisin harteille eivät jättäneet aikaa magian opinnoille.
Jo ennen isänsä kuolemaa Panagiotakis oli avioitunut naapuridynastian jäsenen Athina Anthemiotesin kanssa vuonna 2938. Parin lapset syntyivät muutaman vuoden harjoittelun jälkeen nopeaan tahtiin: Faidon 2940, Flora 2941 ja Foutoula 2942.
Panagiotakisin valtakaudella elämä oli Bastionin alueella seesteisempää mitä kahden aikaisemman sukupolven aikana. Filinos-dynastian kolmannen arkonin valtakausi sujuikin pääosin rauhanomaisissa merkeissä, vaikka naapurustossa kävikin myllerrys kun Ethykaionin hallitsijasuku Elegmites sammui 2949 Mallikaionissassa Kharanekrosia vastaan. Panagiotakis oli lähettänyt taisteluun vain vaatimattoman määrän joukkoja, josta tunsi katumusta joka kerta kun Elegmitesin nimi mainittiin historiankirjoissa.
Ethykaionin tapahtumat jakoivat alueella valtaa uusiksi, ja Elegmitesin saappaisiin oli tunkua. Erdetrian hallinnasta käytiin kovinta taistelua, ja valtaa asettui pitämään Metokhites-dynastia.
2961 kevätpäiväntasauksen aikaan Panagiotakis lähti meren rantaan tekemään mittauksia maailman koosta. Syventyneenä muistiinpanoihinsa hän astui harhaan liukkailla kallioilla, ja syöksyi kuolemaansa pudoten yli 30 metrin matkan. Viimeisenä tekonaan huomatessaan väistämättä putoavansa, Panagiotakis heitti muistikirjansa kalliolle. Sen toimitti Filinosin kirjastoon arkonin seurueeseen kuulunut hovin magistros Philoxenos Thrakesios.
Perhe
- Athina Filinos, (os.Anthemiotes) (2919-2966), vaimo
- Faidon Filinos, (2940-2992), poika
- Flora Filinos, (2941-2983), tytär
- Fotoula Filinos, (2942-2992), tytär
Hovin jäseniä
seuraavaksi Faidon Filinos