Nestoras Filinos
Nestoras Filinos (3035-3111) oli Fokionas Filinosin poika, Fotios Filinosin pojanpoika ja Sotiras Filinosin pojanpojanpoika.

Nuoruus
Nestoras Filinos oli vuoden ikäinen jättäessään Kallimean taakseen iäkseen. Hän kävi kyllä Kanmarosin puolelta rajaa katselemassa Kuuvuorta, muttei koskaan edennyt katsetta pidemmälle sukunsa kotimaahan.
Lapsena Nestoras veljiensä kanssa sai kuulla tarinoita esi-isistään kerta toisensa perään. Puutteineen he kaikki kuulostivat voimakkaammilta ja pystyvimmiltä kuin heidän oma isänsä, joka muistettiin vain Sammutettuna, viimeisenä Filinos-dynastian arkonina, joka menetti Kallimean. Vaikka isä olikin heitä kohtaan hyvä ja kärsivällinen, saivat toisinaan liioitellutkin tarinat pojat kiinnostumaan enemmän taistelun tuoksinasta kuin rauhallisesta perhe-elämästä, jota heidän isänsä tuntui suosivan. Kaikki viisi poikaa, Nestoras, Panagiotis, Akhilleas, Spiridon ja Spyro syntyivät vielä lähekkäin toisiaan, yhdeksän vuoden sisällä, joten aina edellisenä syntynyt kyllästi uuden tulokkaan ajatuksillaan. Pojista kaikista kasvoi fyysisiä miehiä, joiden esikuvana tuntui kaikessa olevan Pantholeion Filinos.
Fokionas yritti parhaansa mukaan kahlehtia poikiensa halua kaukaisiin ja eeppisiin taisteluihin, muttei onnistunut siinä. Poikien äiti Grigoriakin tuntui vanhemmiten olevan sitä mieltä, että vaikka hänen miehensä olikin pystyvä rakastaja, niin Filinosin miehistä olisi kenties vielä johonkin suurempaankin. Isän ollessa edelleen saamaton muuten kuin puheen ja vuoteen tasolla, äiti käytti surutta suvun kassaa kouluttaakseen pojistaan koko Bastionin parhaita taistelijoita. Ainoastaan Nestoras suvun perijänä suljettiin urotekofantasioiden ulkopuolelle, ja hänelle tehtiin selväksi, ettei hän poistuisi Erdetriasta sotimaan mihinkään muualle, kuin jonakin päivänä ottamaan Kallimean takaisin Filinos-dynastialle.
Avioliitto ja lapset
Hyväksyttyään vanhimman pojan velvollisuutensa suvun jatkamisesta ja hyvin kaukaiselta tuntuvan kotimaansa takaisinvaltauksesta, Nestoras rauhottui elämään Erdetriassa, ja astui Metokhitesin suvun palvelukseen hypatosiksi. Vaikka Metokhites-dynastiakin oli synnytetty Suuren Skisman aikana miekalla ja verellä, olivat sen myöhemmät jäsenet kuuluja magiankäyttäjiä. Kulkiessaan hovin mukana vierailuillaan muiden magiankäyttäjien luona, tapasi Nestoras tulevan vaimonsa Elmiori Enokhosin. Liitto ei syntynyt helposti, kun hyvästä suvusta olevaa Elmioria ei haluttu aluksi naittaa nyt maattomien Filinosien sukuun. Nestorasin äiti Grigoria joutuikin käyttämään diplomaattisia kykyjään ja osan suvun kassaa saadakseen avioliiton aikaiseksi.
Nestoras ja Elmiori saivat vuosien saatossa kolme poikaa. Näistä Dionysios syntyi vuonna 3059, Leonis 3062, viimeisenä Filippos 3068.
Nestoras Filinosista tuli sukunsa päämies hänen ollessaan jo 64-vuotias vanhus, kun Fokionas Filinos menehtyi 81-vuotiaana vuonna 3099. Tuolloin Nestoras oli joutunut käsittelemään paitsi vanhempiensa kuolemat, myös kaikkien sisarustensa poismenot. Veljeskatraasta neljä oli päättänyt toteuttaa unelmiaan sotatantereilla, ja kolme heistä oli menehtynyt kaukana kotoaan. Veljeksistä Akhilleas näki elämänsä aikana osuutensa taisteluista, mutta hän teki niin pappiopintojensa jälkeen Kosmokratorin pyhää symbolia kantaen, ja aseveljiään parantaen. Filinosin Sukukronikassa veljeksiä muistetaan tarinassa Thema tou tessera koraki. Akhilleas kuoli samana vuonna kuin isänsä Fokionas, ollessaan 61-vuotias, ja tuolloin Metokhitesin akolouthos. Akhilleasin kuoltua kesällä ei hänen isänsä enää ripittäytynyt kellekään muulle ennen kuolemaansa, tuumaten vain, että oli ehtinyt jo tunnustaa pojalleen aivan riittävästi syntejä yhdelle elämälle.
Päämies
Filinos-dynastian omaisuuden rippeet olivat pitkälti kuluneet loppuun jo ennenkuin Nestorasista tuli sukunsa päämies. Äiti Grigoria käytti surutta suuria summia poikiensa koulutukseen ja varustaakseen nämä aina parhailla mahdollisilla ratsuilla ja varusteilla. Nestorasin isä Fokionas oli kyvytön vastustamaan Grigorian vahvaa tahtoa, ja niinpä perinnöksi Nestorasille jäikin tyhjä rahakirstu. Nestoras oli toiminut kuitenkin vanhempiaan kaukonäköisemmin, ja alkanut elvyttää suvun korpinkasvatusperinnettä yhdessä sisarensa Hermionen kanssa avioituneen Damianos Roussosin avulla. Paetessaan Kallimeasta oli suku joutunut jättämään taakseen suuret korppitarhat, ja Nestorasin piti aloittaa kaikki alusta. Isoja investointeja korppeihin eivät olleet Nestorasin vanhemmat sallineet, ja rahaa tarvittiin. Isänsä kuolemaa seuranneena vuonna Nestoras Filinos meni hautakammioon, jossa lepäsivät hänen vanhempansa ja neljä veljeään. Nestoras rukoili isänsä arkun ääreen polvistuneena pitkään, kunnes nousi ylös ja kampesi auki äitinsä 34 vuotta suljettuna olleen arkun. Nestoras huokaisi raskaasti, ja poisti sitten äitinsä luiselta otsalta tämän kuuluisan tiaran. Nestoras sulki arkun huolellisesti, rukoili taas hetken ja poistui hautakammiosta.
Nestoras myi tiaran kaikessa hiljaisuudessa tuntemattomaksi jääneelle ostajalle saaden tuskin puoltakaan sen todellisesta arvosta. Tiaralle olisi todennäköisesti löytynyt kiinnostuneita ostajia täydelläkin hinnalla, mutta Nestoras Filinos ei halunnut vetää sukuunsa minkäänlaista huomiota. Rahat Nestoras sijoitti korpinkasvatukseen, joka jo seuraavan sukupolven aikana oli taas Filinosin pääelinkeino, ja elätti suvun jäsenet, niinkuin se oli tehnyt jo satoja vuosia.
Nestoras Filinos eli kunnioitettavat 76 vuotta, ja kuoli kotonaan rauhallisesti vanhuuteen. Hänen kuollessaan oli seuraavan sukupolven Filinoseja Erdetriassa vain yksi, Dionysios, mutta Nestorasin suureksi iloksi tämä oli saanut aikaiseksi hänelle neljä lastenlasta. Nestoras Filinos muistetaan suvun keskuudessa aina miehenä, joka teki kaikkensa suvun hyväksi, piittaamatta paljoakaan muiden mielipiteistä. Hänen ei muisteta koskaan olleen väärässä, paitsi kerran.
Perhe
- Elmiori Filinos, (os.Enokhos), (3035-3110), vaimo
- Dionysios Filinos, (3059-3112), poika
- Leonis Filinos, (3062-3124), poika
- Filippos Filinos, (s.3068), poika
seuraavana Dionysios Filinos